دولت دهم در ماه‌های پایانی کار خود، مجوزی طلایی و با قیمت میلیاردی را به عنوان تشویق به ورزشکاران و مدال آوران المپیک و سایر مسابقات ورزشی داد تا در مقابل مدالی که برای کشور به ارمغان آورده‌اند، خودرویی لوکس وارد کنند، مجوزی که کمتر کسی به آن دسترسی دارد.

در واقع، این مجوز آنقدر وسوسه انگیز است که شاید بتوان نام "امضای طلایی در عرصه واردات خودرو" را برای آن انتخاب کرد؛ مجوزی که بررسی فهرست خودروهای مجاز آن، انواع سواری هایی را در خود جای داده است که شاید ایران تاکنون به خود ندیده باشد؛ خودروهایی که قیمت برخی از آنها حتی از مرز یک میلیارد تومان نیز عبور می کند و مجوز واردات آن به راحتی میان دلالان و سودجویان واردات خودرو دست به دست می شود.

نکته حائز اهمیت در این مصوبه آن است که برخلاف شرایط واردات خودرو از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی که باید شرایط خاصی را رعایت کند، ورزشکاران دارای این مجوز، می توانند خودروهایی را وارد کنند که می تواند در ایران نیز نمایندگی فروش و ارایه خدمات پس از فروش نداشته باشد.

این در شرایطی است که بار اولی که این مصوبه از سوی دولت صادر شد، در آن فهرست خودروهایی جای داده شده بود که حجم موتور آنها بالای 2500 سی سی بود، یعنی همان شرطی که واردات خودرو را آزاد می کند، به این معنا که هم اکنون تنها واردات خودروهایی به کشور مجاز است که حجم موتور آنها کمتر از 2500 سی سی باشد.

اما در گام بعد، وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعتراض به این مصوبه برای مجاز بودن واردات خودروهایی با حجم موتور بالاتر از 2500 سی سی، دولت این مصوبه را اصلاح کرد و تنها واردات خودروهایی را مجاز دانست که حجم موتور آنها کمتر از 2500 سی سی باشد که البته این اصلاحیه تنها شامل ورزشکاران دارای امتیاز ویژه دو شد.

البته زمزمه هایی مبنی بر ابطال این مصوبه از سوی دولت جدید نیز به گوش می رسد، به نحوی که دولت جدید قصد دارد این مجوز را باطل کند، اما نکته حائز اهمیت این است که خبرها از بخش ثبت سفارش واردات حکایت از آن دارد که بیشتر ورزشکاران ثبت سفارش خودروی وارداتی خود را انجام داده اند و شاید زمانی که دولت بخواهد این مصوبه را ملغی اعلام کند، دیگر خیلی دیر باشد.

به هرحال، به نظر می رسد که در عرصه تجارت، ارایه مجوزها و امضاهای طلایی به افراد چندان کار پسندیده ای نباشد و خود سدی بر سر راه بهبود فضای کسب و کار که شعار و هدف اصلی دولت یازدهم است، باشد.

به هرحال بررسی جدول خودروهای مجاز وارداتی ورزشکاران نشان می دهد ورزشکاران به دو سطح ویژه یک و ویژه دو تقسیم بندی شده اند و این تقسیم بندی باز هم یک کلید طلایی دیگر را به آن دسته از ورزشکارانی می دهد که در سطح ویژه یک قرار می گیرند.

نکته حائز اهمیت این است که ورزشکاران دارای سهمیه ویژه یک، می توانند خودروهای بالای 2500 سی سی را وارد کرده و رنج حجم موتور خودروهای وارداتی آنها می تواند تا 3500 سی سی نیز باشد در حالی که ورزشکاران دارای سهمیه ویژه دو، تنها خودروهایی را وارد می کنند که حجم موتور آنها 2500 سی سی به پایین باشد.

فهرست خودروهای مجاز وارداتی ورزشکاران ویژه یک (دارای حجم موتور 3500- 2500 سی سی):


فاقد نمایندگی فروش: الدزموبیل، دایملر، کرایسلر، بنتلی، داج، فراری، لندرور، فورد

دارای سابقه نمایندگی فروش: سوبارو، بنز، ب ام و، تویوتا، هیوندایی، لکسوس، نیسان، اپل، کیا، هیوندا، رنو، آئودی، فولکس
 


فهرست خودروهای مجاز وارداتی ورزشکاران ویژه دو ( دارای حجم موتور 2500 سی سی به پایین):


فاقد نمایندگی فروش: الدزموبیل، دایملر، کرایسلر، بنتلی، فراری، داج، فورد، لندرور

دارای سابقه نمایندگی فروش: بنز، ب ام و، تویوتا، هیوندایی، کیا، هوندا، جیلی، سانگ یانگ، رنو، فولکس


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



آخر ماشین
تصاویر،ویدئو و اخبار به روز دنیای خودرو در آخر ماشین
درباره وبلاگ

.:((بسم الله الرحمن الرحیم)):. هدف ما از ساخت این وبلاگ انتشار اخبار خودروی ایران و جهان از منابع تایید شده به مردم عزیز کشورمان است تا حداقل در زمینه اطلاعات عمومی و یا حتی انتخاب و خرید خودرو ایشان را یاری نماییم با آرزوی سلامتی برای شما دوست عزیز .: لطفا نظرات تبلیغاتی ندهید:.
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 117
بازدید دیروز : 298
بازدید هفته : 415
بازدید ماه : 20662
بازدید کل : 631691
تعداد مطالب : 902
تعداد نظرات : 27
تعداد آنلاین : 2